Francouzské dny v Oceánu

Francouzské dny v Oceánu
Podlehněte chuti lahodné Francie!

čtvrtek 19.10.2017

Už od 24. října na vás bude v bistru čekat skutečný gurmánský zážitek. Pozvání k nám totiž přijal vynikající francouzský kuchař Quentin Lefort, který vám v následujících dvou týdnech předvede vše, co se naučil během svého dlouholetého angažmá ve dvou Michelinských restauracích i práce v rodinné restauraci v Camoel.

Sobota, 4. listopadu 11-23hod.:  
Celodenní nabídka degustačního 5-chodového menu.
Rezervace nutná!  Tel.: 530 504 515
Cena menu bez nápojů 980Kč (Pro členy Ocean48 Club 880Kč)

Nabídka degustačního menu:

  • Krém z máslové dýně s nočkem z kysané smetany a krevetou
  • Rybí terinka, pažitkový krém a toust,    
  • Mušle svatého Jakuba na pórkovém fondue
  • Pošírovaná sušená treska v kardamomovém mléce, šťouchané brambory
  • Plovoucí ostrov (dezert)

"Jmenuji se Quentin Lefort, mám 25 let. Touhu vařit jsem v sobě objevil v 11 letech, když rodiče v roce 2003 koupili restauraci. Jako školák jsem trávil víkendy a prázdniny v kuchyni s mým otcem. V 16 letech jsem šel do učení do tradiční přístavní restaurace v Tréhiguier (Pénestin) specializované v přípravě mušlí « de Bouchot ». Po vyučení jsem pokračoval v nástavbě s maturitou v restauraci «  Domaine de Rochevilaine à Billiers » oceněné jednou Michelinskou hvězdou, vedené šéfkuchařem Patricem Caillault, který mně mimo jiné naučil mít rád jak kolektivní práci v kuchyni tak i vysokou gastronomii. Zde jsem pracoval tři roky, poté jsem strávil jednu zimní sezónu v jednom paláci v Courchevel, dvouhvězdičkové Michelinské restauraci « K2 », vedené šéfkuchařem Nicolasem Sale, nynějším výkonným šéfem kuchyně hotelu Ritz v Paříži. Cenné zkušenosti nabyté díky těmto dvěma šéfům jsem se rozhodl zužitkovat v rodinné restauraci, kam jsem se vrátil.
Těším se, až Vám v Ocean48 budu moci prezentovat svoje schopnosti!"

Menu na jednotlivé dny připravované Michelinským kuchařem Quentinem Lefortem:

Úterý, 24.října

Pečený štikozubec obecný (hejk, mořská štika), rizoto s dýní, petrželová omáčka

Středa, 25.října

Lososové tagliatelle

Čtvrtek, 26.října

Kotlík z lososa s pečenými foie gras

Pátek, 27.října

Kysané zelí na mořský způsob (specialita kuchaře)

Pondělí, 30.října

Pošírovaný mořský vlk s artyčoky a mořskými plody

Úterý, 31.října

Špikovaný mořský ďas s klobáskou 

Středa, 1.listopadu

Mušle svatého jakuba s pastiňákovým pyré a lískooříškovým olejem

Čtvrtek, 2.Listopadu

Kysané zelí na mořský způsob (specialita kuchaře)

Pátek, 3. Listopadu

Pečený štikozubec obecný (hejk, mořská štika), rizoto s arašídovým máslem, petrželová omáčka 

Pokrmy doplní Bretaňský koláč (dezert)

Nabídka jednotlivých dnů je omezená do vyprodání připravených porcí.