Zapékaná ryba

Zapékaná ryba

Ingredience (4 porce):

  • 1 kg brambor
  • 1 lžičku másla + 1 lžíci na vymazání zapékací mísy
  • 4 porce ryby
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1 citron
  • hrst čerstvých bylinek podle chuti (tymián, bazalka, kopr, rozmarýn…)
  • mletou červenou papriku
  • sardelovou pastu
  • sůl a mletý pepř
  • kmín

 

Postup:

Brambory omyjte a uvařte i se slupkou. Oloupejte je, nakrájejte na kolečka a děti pověřte tím, aby je naskládaly do ohnivzdorné misky vymazané máslem. Potom brambory osolte, opepřete a posypte červenou paprikou i kmínem – pro děti je to skvělá zábava. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Porce ryby osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, prolisovaným česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak dvě minuty z každé strany. Osmahnuté porce ryby položte do mísy na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to patnáct až dvacet minut.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz