Rožněná ryba s bylinkami podle Dity Von Teese

Rožněná ryba s bylinkami podle Dity Von Teese

Ingredience:

  • ryba 1,5 kilogramů (sladkovodní)
  • bylinky 1 hrst (nasekaná petrželka, bazalka, rozmarýn)
  • rajčátka cherry 1 hrst
  • šťáva citronová 2 kusy (ze 2 citronů)
  • cibule bílá 4 kusy
  • olej olivový
  • pepř černý (mletý - nemusí být)
  • sůl

Postup:

Očištěnou a vykuchanou rybu pečlivě osušte, nařízněte podél páteře a do osolené břišní dutiny vložte bylinky, plátky citrónu a cibule. Rybu potřete olejem, zakápněte citrónovou šťávou, posypte zbylými bylinkami, dejte na plech pokrytý pečícím papírem spolu s rajčaty a grilujte v troubě nebo na grilu asi půl hodiny.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz