MEGAVLK JE ZPĚT

středa 20.5.2020
Pro Váš velký zájem jsme se rozhodli naši nabídku na pátek 22.5. zpestřit o giganta - Mořského vlka o váze 1,5-2kg. Tyto ryby, původem z řecké Kefalonie jsou ideální pro Vaše grilování s rodinou či přáteli. Mořský vlk se vyznačuje velmi kvalitním a chutným masem, které obsahuje minimum kostí. Díky svému jemnému bílému masu nevyžaduje dlouhou a složitou přípravu, má málo tuku a je lehce stravitelný. Je bohatý na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, mezi kterými je také Omega 3. Tyto kyseliny snižují “špatný” cholesterol (LDL-cholesterol) a zvyšují cholesterol “dobrý”, který chrání srdce a cévy. Obsahuje také mnoho vitamínů (A, D) a minerálních látek, jako fosfor, draslík, železo, hořčík a jód. Díky svému cennému masu se hodí k přípravě pokrmů i pro děti od 8 měsíce. Doporučujeme předem rezervovat u svého prodejce --> REZERVUJTE ZDE.
 
JAK JEDNODUŠE VYZRÁT NA VLKA? 
Ingredience:
  • Mořský vlk
  • 3 stroužky česneku
  • 2 citrony
  • Bylinky podle chuti: plocholistou petržel, rozmarýn, oregano
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
Postup:
  • Čerstvé ryby vykuchejte, pokud nejsou, omyjte pod studenou vodou a osušte.
  • Zevnitř i zvenku ryby osolte a opepřete.
  • Ryby pokapejte citrónovou šťávou a potřete zevnitř i z venku olivovým olejem, břišní dutinu naplňte zelenými bylinkami.
  • Ryby grilujte cca 30 minut. Během grilování rybu otočte, aby byla opečená ze všech stran.
  • Podávejte s grilovanou zeleninou, nebo opečenou bagetkou.