BYLINKOVÝ OLEJ

neděle 07.6.2020
Grilovačky už jsou v plném proudu, a proto jsme nelenili a připravili to, co ve výběru našich výrobků chybělo. Touto novinkou je bylinkový olej ve 180ml balení. Někteří si mohli všimnout, že prodej jsme odstartovali již v pátek. Jde o olej s příměsí bylinek, který je skvělý nejen pod rybu, ale také na marinování. Je vhodný na tepelnou úpravu. Ideálně tedy filet naložíte cca na 2-4 hodiny do bylinkového oleje a pak už vesele grilujete. Pokud připravujete celou rybu, potřít z venku a nezapomenout i na vnitřek ryby. A tak jako to je u všech výrobků z naší řady O-fresh, vlastní receptura a výroba zaručena.
 
Rybám všeobecně stačí jen krátká tepelná úprava a neměly by se proto grilovat příliš dlouho. Je nutné sejmout maso z roštu dříve, než se začne lístkovitě rozpadat. Vzhledem k tomu, že je obtížné měřit vnitřní teplotu ryby, je třeba vycvičit spíše svůj zrak a usuzovat dopečení masa především z jeho zabarvení – ryba nesmí být uvnitř průhledná ani sklovitě lesklá. Všeobecně platí, že každý centimetr tloušťky ryby vyžaduje 3 až 4 minuty na grilu.