ČERSTVÉ FILETY ROPUŠNICE
EXKLUZIVNÍ NABÍDKA TOHOTO PÁTKU

čtvrtek 31.3.2022
Tato ryba si díky podobě s čínskými draky a mohutné hlavě s množstvím malých výrůstků vysloužila název „dračí hlava“. Tato ryba se vyskytuje v Atlantickém oceánu v oblasti od Britských ostrovů po Kapverdy, ale lze ji rovněž najít v blízkosti Senegalu a ve Středozemním moři.
Nenechte se zmást tím, že se jedná o jedovatou rybu. Je pravdou, že v přední části výrazné hřbetní ploutve, kterou ryba v případě nebezpečí vztyčí, se nachází velké tvrdé ploutevní paprsky skrývající jedové žlázy. Ryba se však často prodává bez jedovaté ploutve, nebo právě ve formě filetů.
Bez masa z ropušnice se neobejde klasická francouzská rybí polévka bouillabaisse ani jiné rybí polévky. Ropušnice vynikne v různých středomořských receptech, nejvíce jí svědčí šetrné dušení, dá se však také zvolna péci a grilovat. Červeně zbarvenou tuhou kůži je ale potřeba před konzumací odstranit.
 
Doporučujeme předem rezervovat >>ZDE<<.