RAJČÁTKA Z "ČERSTVĚ UTRŽENO"
právě připlula do "Oceánu"

čtvrtek 14.5.2020
Od pátku 15.5. jsme pro Vás nově do nabídky našich přístavů zařadili rajčata z českých farem, která jsou voňavá a plná chuti, protože jsou skutečně dozrálá. A navíc vždy čerstvá, jelikož za vámi necestují přes půl Evropy nebo z jiných kontinentů. Rajčátka Nelinka od české firmy "Česrstvě utrženo" jsou pěstována poctivě, šetrně k přírodě i lidem a bez zbytečné chemie. Můžete je zakoupit v balení po 1kg za cenu 189 Kč. Podpořte tak české dodavatele a zároveň si vychutnejte šťavnatost těchto rajčat. Vyzkoušejte třeba v některém z našich osvědčených receptů.
 
FILÉ PO ITALSKU
Ingredience:
  • 4 plátky pevné bělomasé  ryby (třeba aljašská treska), bez kostí a s kůží
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500g malých, například třešňových rajčátek (větší rajčata rozkrojte  na čtvrtky)
  • 50g černých oliv, odpeckovaných a přepůlených
  • 25g piniových jadérek (lze nahradit loupanými mandlemi)
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • trochu olivového oleje na  zakapání
  • sůl a pepř

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z jedné strany osolené a opepřené plátky ryby, kůží dolů. (Trvá to asi 2–3 minuty.) Přesuňte je do pekáčku. Rajčata rozpulte a rozestřete je v pekáčku okolo plátků ryby. Posypte je olivami a piniovými jadérky, dosolte a dopepřete. Vložte do trouby a 12–15 minut pečte, až bude ryba křehká. Opatrně vyjměte z trouby, posypte bazalkovými lístky a zakápněte trochou oleje.