Krevety určitě dobře znáte, ale toto jsou krevety s velkým K! Tyhle obry chytila naše námořnická parta u břehů Argentiny a jsou známé hlavně pro svoji velikost, jemnou chuť a širokou škálu použití v kuchyni.
Argentinské krevety jsou výrazně větší než jejich kamarádi ze středomoří a liší se i svojí strukturou a chutí. Nejsou to žádní zmalovaní frajeři, svoji typicky načervenalou barvu mají přirozeně díky jejich životu v hlubinách a složení potravy. Námořníci po celém světě je považují za prvotřídní delikatesu, proto jsou oblíbené v lepších restauracích, ale klidně si je připravíte i doma.
V kuchyni se s nimi opravdu vyřádíte, protože se dají přidat téměř do každého jídla. Připravit je můžete s těstovinami, rizotem, hodí se do salátů, k omáčkám nebo na gril. Zkrátka ke všemu, co máte rádi. My je doporučujeme připravit vcelku, s česnekem chilli a vínem. K tomu se výborně hodí špagety De Cecco, které můžete hodit do košíku v každé naší prodejně.
Tak upalujte pro ně, než vám uplavou!