SIVEN ALSASKÝ

pondělí 25.7.2022

Na prodejny připlul nový úlovek, a ne ledajaký, Siven Alsaský
Tato lososovitá ryba je míšenec sivena alpského a potočního. Protože má jemnější maso než třeba pstruh duhový, musí se připravovat s jistou opatrností a jen lehkým dochucením. Vystačí si s bylinkami (doporučujeme tymián nebo rozmarýn), kmínem, citronem či bílým vínem, pokud byste chtěli něco výraznějšího, můžete použít česnek.
Ideální způsob přípravy je pošírování, vaření v páře, smažení na másle, opatrné grilování nebo pečení v alobalu či papilotě.
Aktuálně v nabídce najdete jak celou rybu, tak filet – necháme na Vás, co je Vám pohodlnější. Další loď se Sivenem připluje v úterý 26.července a zásoby budou dostatečné.

Sivena alsaského hledejte na prodejnách OCEAN48.