I takovou lahůdku, jakou je celý humr si můžete připravit sami doma. Humra si můžete koupit živého, přímo z akvária na prodejně Česká, nebo si jej objednat na kterékoliv z prodejen, kam Vám ho rádi doručíme.
Víte, že maso humra, je velmi dietní a zároveň je skvělým zdrojem bílkovin? Podívejte se na jednoduchý recept, podle kterého zvládne humr uvařit i začátečník.
 
- Celého humra vložte do vroucí vody a 3 minuty vařte, až zčervená. Potom jej vyndejte a vložte do mísy s vodou a kostkami ledu.
- Z klepet vystříhejte kleštičkami maso, ocásek rozstřihněte a také z něj vytáhněte maso. Na jeho horní straně poté udělejte mělký řez.
- Opatrně vyjměte střívko (podobně, jako se to dělá u krevet) a vyhoďte ho. Každý humr má střívko jinak plné, nelekejte se!
- Ocásek pak podélně rozřízněte na poloviny. Z obou klepet a i z ramínek vyjměte pomocí kleštiček maso.
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte tymián a česnek a nakonec vložte maso z humra. Nechte ho při nízké teplotě pošírovat 6–8 minut podle velikosti.
NA CELEROVOU OMÁČKU očistěte celer a nakrájejte ho na kostky o hraně zhruba 2x2cm. Spolu se šalotkou ho orestujte na másle, jen aby šalotka zesklovatěla a celer se nezbarvil. Přilijte vývar, povařte, aby byl celer opravdu měkký, přidejte smetanu a crème fraîche a rozmixujte. Podávejte s humřím masem a bylinkovou bagetkou.
Nezapomeňte, že i zbytky humra vám mohou posloužit k tvorbě základu do dalších jídel. Můžete z něj udělat skvělý vývar, nebo základ do omáček.
 
             
    