Dravá mořská ryba, která se skrývá pod názvem Mahi-Mahi, je v českých kuchyních stále vzácností. Avšak my jsme pátrali ve všech mořích a oceánech a sehnali pro Vás to nejlepší! A také za tu nejlepší cenu 599 Kč/kg! Zastavte se zítra pro čerstvý filet této fantastické ryby. Určitě oceníte, že tyto filety jsou úplně bez kostí a kůže. Maso je pevné, takže se hodí na přípravu na pánvi, nebo grilu.
Jak jednoduše připravit MAHI-MAHI, aby vinikla její skvělá chuť?
INGREDIENCE:
- 600 g filety ryby MAHI MAHI
- 400 g čerstvá mrkev
- 100 ml smetana
- 60 g med
- 80 ml sójová omáčka
- 20 ml balsamico
- 1000 g brambory
- 120 g máslo
- sůl, pepř
POSTUP:
- Rybí filety se okoření solí, pepřem a opečou se na másle.
- Po upečení se ryba vyjme, do výpeku se přidá sójová omáčka a krátce se vše prohřeje.
- Brambory se uvaří, rozmačkají s kapkou smetany a na závěr dosolí.
- Mrkev se nakrájí na pravidelné hranolky, orestuje na másle, přidá se med, sůl a pepř.
A nezapomeňte na víno! K této rybě se bude hodit Sauvignon Cabert, který je teké jednou z novinek našich přístavů.
 
             
    