VZÁCNÝ ÚLOVEK
MAHI-MAHI

čtvrtek 28.5.2020
Dravá mořská ryba, která se skrývá pod názvem Mahi-Mahi, je v českých kuchyních stále vzácností. Avšak my jsme pátrali ve všech mořích a oceánech a sehnali pro Vás to nejlepší! A také za tu nejlepší cenu 599 Kč/kg! Zastavte se zítra pro čerstvý filet této fantastické ryby. Určitě oceníte, že tyto filety jsou úplně bez kostí a kůže. Maso je pevné, takže se hodí na přípravu na pánvi, nebo grilu.
 
Jak jednoduše připravit MAHI-MAHI, aby vinikla její skvělá chuť?
 
INGREDIENCE:
  • 600 g filety ryby MAHI MAHI
  • 400 g čerstvá mrkev
  • 100 ml smetana
  • 60 g med
  • 80 ml sójová omáčka
  • 20 ml balsamico
  • 1000 g brambory
  • 120 g máslo
  • sůl, pepř
POSTUP:
  • Rybí filety se okoření solí, pepřem a opečou se na másle.
  • Po upečení se ryba vyjme, do výpeku se přidá sójová omáčka a krátce se vše prohřeje.
  • Brambory se uvaří, rozmačkají s kapkou smetany a na závěr dosolí.
  • Mrkev se nakrájí na pravidelné hranolky, orestuje na másle, přidá se med, sůl a pepř.

A nezapomeňte na víno! K této rybě se bude hodit Sauvignon Cabert, který je teké jednou z novinek našich přístavů.