Candát v mořské krustě s ratatouille

Candát v mořské krustě s ratatouille

Ingredience:

  • 1 candát, přibližně o váze 1 kg, vykuchaný
  • svazek tymiánu a rozmarýnu
  • pepř
  • 3 bílky
  • 1,5 kg mořské soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g červené, zelené a žluté papriky, pokrájené na kostičky
  • 100 g cibule, pokrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, na plátky
  • 100 g cukety, pokrájené i se slupkou na kostičky
  • 100 g lilku, pokrájeného na kostičky
  • 100 g rajčat, pokrájených na kostičky
  • 100 ml martini


Postup:

Candáta očistěte, vykrojte žábry, ale nechejte šupiny – mořská krusta se na ně nepřilepí. Rybu naplňte tymiánem a rozmarýnem, uvnitř osolte a celou opepřete. Bílky ušlehejte a smíchejte s mořskou solí. Na dno pekáče dejte polovinu připravené krusty, navrch položte rybu a zakryjte ji zbytkem bílků se solí. Pečte při 200 °C, v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 45 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut odstát, krustu nařízněte nožem a sejměte ji. Poté pomocí rybího nože odstraňte kůži a připravte filátka. Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a papriku. Krátce poduste, přidejte lilek, cuketu a zastříkněte martini. Chvíli povařte a nakonec přidejte rajčata. Osolte a opepřete.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz