Závitky ze pstruha plněné bylinkovou fáší

Závitky ze pstruha plněné bylinkovou fáší

Ingredience (1 porce)

  • pstruh 280 gramů (čerstvý)
  • chléb 1 plátek (střídka z bílého chleba)
  • smetana 1 decilitr
  • víno bílé 1 decilitr
  • zelenina 150 gramů (sezonní směs )
  • šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
  • mléko 1 decilitr
  • brambory 200 gramů
  • pepř mletý
  • sůl
  • máslo
  • olej olivový
  • šafrán
  • muškátový oříšek (mletý, nebo strouhaný)
  • bylinky 1 lžíce (nasekané, na ozdobu - petržel, pažitka)


Postup:

Rozdrobíme střídku bílého chleba, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, smetanu a vypracujeme fáš (nádivku). Pstruha usmrtíme, vykucháme, zbavíme šupin a vyfiletujeme. Filety osolíme, opepříme a naneseme připravenou fáš, stočíme do závitku a propíchneme párátkem. Ze zbytku pstruha uděláme vývar. Do hrnce dáme kořenovou zeleninu, vodu a bílé víno. Závitky dáme na pařák a vaříme v páře cca 10 minut. Šafrán zabalíme do alobalu a dáme na cca 3 minuty do vyhřáté trouby a poté ho přidáme do vývaru a svaříme na poloviční množství. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a zjemníme smetanou. Zeleninu orestujeme na másle a dochutíme. Z brambor připravíme pyré a ochutíme muškátovým oříškem. Podáváme ozdobené bylinkami.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz