Filet z candáta se sezonní zeleninou

Filet z candáta se sezonní zeleninou

Ingredience (1 porce):

  • candát 130 gramů (filet)
  • zelenina 150 gramů (sezonní)
  • víno bílé 0,5 decilitrů
  • vývar rybí 1 decilitr
  • máslo 20 gramů
  • mouka pšeničná hladká 10 gramů
  • šafrán 1 špetka (malá)


Postup:

Filety candáta (osolené) opečeme. Omáčka: Z másla a mouky si připravíme jíšku. Rybí vývar přivedeme do varu, přidáme víno, šafrán, a jíšku. Důkladně rozmícháme a provaříme. Na másle a mírném ohni lehce opečeme spařenou zeleninu. Volíme sezonní čerstvou zeleninu, např. brokolici, mrkev, řapílatý celer, cherry rajče, květák atp. Podáváme opečený kousek candáta obložený máslovou zeleninou a šafránovou omáčkou.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz