Ingredience (1 porce):
- candát 130 gramů (filet)
- zelenina 150 gramů (sezonní)
- víno bílé 0,5 decilitrů
- vývar rybí 1 decilitr
- máslo 20 gramů
- mouka pšeničná hladká 10 gramů
- šafrán 1 špetka (malá)
Postup:
Filety candáta (osolené) opečeme. Omáčka: Z másla a mouky si připravíme jíšku. Rybí vývar přivedeme do varu, přidáme víno, šafrán, a jíšku. Důkladně rozmícháme a provaříme. Na másle a mírném ohni lehce opečeme spařenou zeleninu. Volíme sezonní čerstvou zeleninu, např. brokolici, mrkev, řapílatý celer, cherry rajče, květák atp. Podáváme opečený kousek candáta obložený máslovou zeleninou a šafránovou omáčkou.
Zdroj: www.chutastyl.cz