Ingredience:
- 4 kusy (po 200 gramech)
- petržel hladkolistá 1 svazek
- svazek
- šunka sušená 4 plátky
- šalvěj 2 snítky
NA PŘÍLOHU:
- sůl
- brambory 600 gramů
- šťáva citronová 1 kus (z jednoho citronu)
- olej olivový 4 lžíce
- pepř černý (mletý)
Postup:
V hrnci přivedeme asi 1 l osolené vody k varu. Mezitím brambory důkladně opláchneme, nakrájíme na plátky a nasypeme do vroucí vody. Povaříme je asi minutu, scedíme a promícháme se lžící citronové štávy, s olejem, solí a pepřem. Pstruhy opláchneme, osušíme, osolíme a dutinu vyložíme bylinkami. 8 lístků šalvěje necháme stranou a pak je rozložíme na horní stranu pstruhů. Ryby obtočíme vždy plátkem šunky a ovážeme provázkem. Brambory naskládáme do pekáčku, přidáme pstruhy a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 25 minut.
Zdroj: www.chutastyl.cz