Pstruzi se sušenou šunkou

Pstruzi se sušenou šunkou

Ingredience:

  • 4 kusy (po 200 gramech)
  • petržel hladkolistá 1 svazek
  • svazek
  • šunka sušená 4 plátky
  • šalvěj 2 snítky

NA PŘÍLOHU:

  • sůl
  • brambory 600 gramů
  • šťáva citronová 1 kus (z jednoho citronu)
  • olej olivový 4 lžíce
  • pepř černý (mletý)


Postup:

V hrnci přivedeme asi 1 l osolené vody k varu. Mezitím brambory důkladně opláchneme, nakrájíme na plátky a nasypeme do vroucí vody. Povaříme je asi minutu, scedíme a promícháme se lžící citronové štávy, s olejem, solí a pepřem. Pstruhy opláchneme, osušíme, osolíme a dutinu vyložíme bylinkami. 8 lístků šalvěje necháme stranou a pak je rozložíme na horní stranu pstruhů. Ryby obtočíme vždy plátkem šunky a ovážeme provázkem. Brambory naskládáme do pekáčku, přidáme pstruhy a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 25 minut.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz