Zapečený filet s bramborami a limetkami

Zapečený filet s bramborami a limetkami

Ingredience:

  • ryba 800 gramů bělomasé ryby
  • brambory 800 gramů
  • smetana na šlehání 1 decilitr
  • sýr 50 gramů (strouhaný)
  • vejce 1 kus
  • máslo 30 gramů
  • česnek 2 stroužky
  • cibule 2 kusy
  • šťáva limetková 2 lžíce
  • olej olivový 2 lžíce
  • pepř černý 1 lžíce (drcený)
  • sůl
  • máslo (na vymazání)
  • strouhanka (na vysypání)
  • petržel hladkolistá (na ozdobení)
  • citron 4 plátky (na ozdobení)


Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme odkapat. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka, orestujeme je na rozpáleném másle dosklovata, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku, zakapeme šťávou z limetky, osolíme a opepříme. Směs přidáme k bramborám, promícháme a přendáme ji do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Smetanu rozšleháme s vejcem a nastrouhaným sýrem. Ještě zmrzlé osolené filé zprudka opečeme na rozpáleném oleji, rozložíme je na připravené brambory, posypeme pepřem, přelijeme připravenou sýrovou omáčkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Ozdobíme plátky citronu a petrželkou.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz