Ingredience:
- ryba 800 gramů bělomasé ryby
- brambory 800 gramů
- smetana na šlehání 1 decilitr
- sýr 50 gramů (strouhaný)
- vejce 1 kus
- máslo 30 gramů
- česnek 2 stroužky
- cibule 2 kusy
- šťáva limetková 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý 1 lžíce (drcený)
- sůl
- máslo (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
- petržel hladkolistá (na ozdobení)
- citron 4 plátky (na ozdobení)
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme odkapat. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka, orestujeme je na rozpáleném másle dosklovata, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku, zakapeme šťávou z limetky, osolíme a opepříme. Směs přidáme k bramborám, promícháme a přendáme ji do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Smetanu rozšleháme s vejcem a nastrouhaným sýrem. Ještě zmrzlé osolené filé zprudka opečeme na rozpáleném oleji, rozložíme je na připravené brambory, posypeme pepřem, přelijeme připravenou sýrovou omáčkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Ozdobíme plátky citronu a petrželkou.
Zdroj: www.chutastyl.cz