Ingredience:
- 2 plátky bělomasé ryby, každý zhruba o váze 200g (my jsme použili tresku)
- lístky ze 2 snítek čerstvého tymiánu
- 12 plátků slaniny nebo uzeného bůčku
- 2 velká, rozpůlená rajčata
- 3–4 lžíce olejovo-octové zálivky (2 lžíce olivového oleje na 2 lžičky octa, sůl, cukr a pepř podle chuti)
- sůl a pepř na dochucení
- hrst čerstvých zelených lístků (rukola, řeřicha, natrhané salátové lístky)
Postup:
Jeden filet položte na prkénko, posypte solí, pepřem a tymiánem. Přikryjte druhým plátkem ryby tak, aby vznikl zhruba stejně vysoký balíček. Plátky slaniny rozložte vedle sebe a pevně jimi obalte rybu. Gril nechte 3–5 minut rozehřát. Pekáček vyložte pečicím papírem a položte na něj rybu tak, aby konce slaniny ležely vespod. Grilujte 7–10 minut, dokud nebude slanina křupavá. Pak balíček opatrně otočte, do pekáče přidejte rozpůlená rajčata a grilujte dalších 7–10 minut. Hotovou rybu vyjměte (dostatečně propečená je ve chvíli, kdy je balíček na dotek pevný) a nechte pět minut odpočívat. Slijte vypečenou šťávu a všlehejte ji do zálivky. Rybu nakrájete napříč na plátky. Na talíře rozdělte zelené lístky zakapané zálivkou, rybu a rajčata. Podávejte s malými vařenými brambůrky.
Zdroj: www.apetitonline.cz