Ryba ve slanině

Ryba ve slanině

Ingredience:

  • 2 plátky bělomasé ryby, každý zhruba o váze 200g (my jsme použili tresku)
  • lístky ze 2 snítek čerstvého tymiánu
  • 12 plátků slaniny nebo uzeného bůčku
  • 2 velká, rozpůlená rajčata
  • 3–4 lžíce olejovo-octové zálivky (2 lžíce olivového oleje na 2 lžičky octa, sůl, cukr a pepř podle chuti)
  • sůl a pepř na dochucení
  • hrst čerstvých zelených lístků (rukola, řeřicha, natrhané salátové lístky)


Postup:

Jeden filet položte na prkénko, posypte solí, pepřem a tymiánem. Přikryjte druhým plátkem ryby tak, aby vznikl zhruba stejně vysoký balíček. Plátky slaniny rozložte vedle sebe a pevně jimi obalte rybu. Gril nechte 3–5 minut rozehřát. Pekáček vyložte pečicím papírem a položte na něj rybu tak, aby konce slaniny ležely vespod. Grilujte 7–10 minut, dokud nebude slanina křupavá. Pak balíček opatrně otočte, do pekáče přidejte rozpůlená rajčata a grilujte dalších 7–10 minut. Hotovou rybu vyjměte (dostatečně propečená je ve chvíli, kdy je balíček na dotek pevný) a nechte pět minut odpočívat. Slijte vypečenou šťávu a všlehejte ji do zálivky.  Rybu nakrájete napříč na plátky. Na talíře rozdělte zelené lístky zakapané zálivkou, rybu a rajčata. Podávejte s malými vařenými brambůrky.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz