Rybí kousky v tex-mex stylu

Rybí kousky v tex-mex stylu

Ingredience (4 porce):

  • 4 filátka z bílé ryby bez kostí, každé o váze asi 140g
  • 2 lžíce koření na fajitas nebo směsi na tex-mex
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 200g avokádové omáčky guacamole
  • hrst lístků koriandru, nasekaných nahrubo
  • skrojky limety k podávání

Postup:

Připravte si vlastní koření!  Smíchejte po 3 lžičkách kmínu a koriandrového semínka s 1 lžičky chilli (všechno mleté), špetkou soli a čerstvě mletého pepře. Rybu poprašte kořením a dejte stranou. Olej rozehřejte v mělčí pánvi a pak rybu opečte dokřupava, z každé strany tři až čtyři minuty. Před podáváním naneste na každý kousek ryby trochu omáčky guacamole, posypte koriandrem a přiložte skrojek limety.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz