Filátka pstruha v kmínovém těstíčku podávané se zeleninovým ragú

Filátka pstruha v kmínovém těstíčku podávané se zeleninovým ragú

Ingredience (4 porce):

  • 8 filátek ze pstruha
  • 4 vejce
  • asi 150 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • drcený kmín
  • svazek pažitky
  • máslo a olej na opečení

ZELENINOVÉ RAGŮ

  • 3 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvé oregano, pažitka
  • 2 kedlubny
  • 1 svazek ředkviček
  • 100 g másla
  • 1 lžíce mouky
  • 100 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

Filátka ze pstruha osolíme a poprášíme hladkou moukou.
Z vajec, mouky, mléka, soli, drceného kmínu a pažitky vymícháme hustší těstíčko, v němž obalujeme porce ryby, které ihned smažíme dozlatova z obou stran v rozehřátém másle s trochou oleje. Necháme okapat na savém papíru.

Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky a ředkvičky s kedlubnou na kostičky, oregano nadrhneme a pažitku nasekáme.
Na rozpuštěném másle opečeme cibuli s česnekem, přidáme ředkvičky s kedlubnou a bylinky, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a 10−15 minut podusíme, dochutíme pepřem a solí.

 

www.ceskatelevize.cz