Ingredience (4 porce):
- 100g strouhanky
- 1 lžíce sezamových semínek
- 4 filátka z bílé ryby, každé o váze asi 140?g, bez kůže
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř, nemusí být
Postup:
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200?°C. Strouhanku smíchejte v misce s polovinou sezamových semínek. Pokud se bez toho neobejdete, filátka osolte a opepřete; ryba ale bude mít chuť i bez tohoto dochucení. Potřete je jogurtem a důkladně obalte ve strouhance se sezamem. Položte rybu na plech a posypte zbylými semínky. Zakápněte olejem a pečte v rozpálené troubě patnáct až dvacet minut. Podávejte nejlépe s pečenými bramborami, nakrájenými na klínky (americké brambory) a se salátovými lístky. Pozor: pokud nemáte mražený polotovar, budou se brambory péct zhruba o dvacet minut déle než ryba.
Zdroj: www.apetitonline.cz