Křupavá ryba se sezamem

Křupavá ryba se sezamem

Ingredience (4 porce):

  • 100g strouhanky
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 4 filátka z bílé ryby, každé o váze asi 140?g, bez kůže
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř, nemusí být

 

Postup:

Troubu předehřejte na 220, horko­vzdušnou na 200?°C. Strouhanku smíchejte v misce s polovinou sezamo­vých semínek. Pokud se bez toho ne­obejdete, filátka osolte a opepřete; ryba ale bude mít chuť i bez tohoto dochucení. Potřete je jogurtem a důkladně obalte ve strouhance se sezamem. Položte rybu na plech a posypte zbylými semínky. Zakápněte olejem a pečte v rozpálené troubě patnáct až dvacet minut. Podávejte nejlépe s pečenými bramborami, nakrájenými na klínky (americké brambory) a se salátovými lístky. Pozor: pokud nemáte mražený polotovar, budou se brambory péct zhruba o dvacet minut déle než ryba.

 

 Zdroj: www.apetitonline.cz