Ingredience (4 porce):
- 3 lžíce středně pálivé kari pasty
- 1 velkou cibuli, rozpůlenou a nakrájenou na plátky
- 1 červenou papriku, očištěnou, zbavenou semínek a nakrájenou na proužky
- svazek opláchnutého čerstvého koriandru; stonky a lístky oddělte
- 400ml kokosového mléka (konzerva)
- hrst sušených meruněk, dýně, manga nebo papáji, namočené ve vlažné vodě a nakrájené na tenké plátky
- 700g filetů z pevné bělomasé ryby, nakrájených na větší kousky
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Kari pastu dejte do kastrolu, rozehřejte ji, pak vložte cibuli a společně opékejte asi tři minuty. Přidejte papriku a nasekané stonky koriandru a smažte další dvě minuty. Přilijte kokosové mléko, sušené ovoce a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a mírně povařte zhruba pět minut, aby omáčka zhoustla. Vložte kousky ryby a všechno povařte osm až deset minut, dokud se ryba nezačne dělit na kousky. Potom jídlo už jenom posypte lístky koriandru a podávejte. Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo chlebové placky.
Zdroj: www.apetitonline.cz