Ingredience (4 porce):
- 400 g filetu z candáta
- mletý pepř
- sůl
- olej
- máslo
KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK:
- ½ střední cibule
- slunečnicový olej
- 1 lžíce másla
- odřezky z filetu candáta
- 400 g květáku
- mletý pepř
- celý kmín
- strouhaný muškátový oříšek
- sůl
- 4 vejce
- 1 lžíce másla na zjemnění
Postup:
Filet candáta očistíme, zarovnáme a nakrájíme na jednotlivé porce. Z odřezků nakrájíme malé kostičky, které použijeme do květákového mozečku.
Candáta nařízneme na straně kůže. Ze strany bez kůže ho osolíme a opepříme.
Těsně před podáváním rozehřejeme na pánvi trochu oleje s máslem a opečeme jej pouze kůží dolů.
Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme kostičky z odřezků candáta, předvařený a nahrubo nasekaný květák, osmahneme a ochutíme kořením.
Do hrnku zvlášť si vyklepneme a rozmícháme vejce a poté je vmícháme do květákové směsi, odstavíme a přidáme máslo.
Candáta servírujeme s porcí květákového mozečku.
www.ceskatelevize.cz