Grilovaný candát s květákovým mozečkem

Grilovaný candát s květákovým mozečkem

Ingredience (4 porce):

  • 400 g filetu z candáta
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • máslo

KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK:

  • ½ střední cibule
  • slunečnicový olej
  • 1 lžíce másla
  • odřezky z filetu candáta
  • 400 g květáku
  • mletý pepř
  • celý kmín
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl
  • 4 vejce
  • 1 lžíce másla na zjemnění

Postup:

Filet candáta očistíme, zarovnáme a nakrájíme na jednotlivé porce. Z odřezků nakrájíme malé kostičky, které použijeme do květákového mozečku.
Candáta nařízneme na straně kůže. Ze strany bez kůže ho osolíme a opepříme.
Těsně před podáváním rozehřejeme na pánvi trochu oleje s máslem a opečeme jej pouze kůží dolů.

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme kostičky z odřezků candáta, předvařený a nahrubo nasekaný květák, osmahneme a ochutíme kořením.

Do hrnku zvlášť si vyklepneme a rozmícháme vejce a poté je vmícháme do květákové směsi, odstavíme a přidáme máslo.

Candáta servírujeme s porcí květákového mozečku.

 

www.ceskatelevize.cz