Grilovaný candát v pivní marinádě s grilovanou zeleninou

Grilovaný candát v pivní marinádě s grilovanou zeleninou

Ingredience (4 porce):

ZELENINA:

  • 2 červené papriky
  • 2 cukety
  • 1 lilek
  • olivový olej
  • drcený černý pepř
  • drcené nové koření
  • plocholistá petrželka

CANDÁT:

  • 800 g filetu z candáta
  • citronová kůra
  • 2 dl světlého ležáku 10−11°
  • panenský olivový olej
  • sůl

Postup:

Lilek, cuketu a papriky nakrájíme na větší kusy, promícháme s olivovým olejem, drceným pepřem a novým kořením, nasekanou plocholistou petrželkou a pečeme na olejem potřeném grilu dozlatova.

 

Očištěné porce candáta prokrojíme lehce na kůži. Rybu vložíme do mísy, nastrouháme na ni citronovou kůru, zakápneme olejem, zalijeme pivem a necháme půl hodiny odležet. Poté vložíme na gril a po upečení osolíme. Podáváme s grilovanou zeleninou a bílým pečivem.

 

www.ceskatelevize.cz