Ingredience (4 porce):
ZELENINA:
- 2 červené papriky
- 2 cukety
- 1 lilek
- olivový olej
- drcený černý pepř
- drcené nové koření
- plocholistá petrželka
CANDÁT:
- 800 g filetu z candáta
- citronová kůra
- 2 dl světlého ležáku 10−11°
- panenský olivový olej
- sůl
Postup:
Lilek, cuketu a papriky nakrájíme na větší kusy, promícháme s olivovým olejem, drceným pepřem a novým kořením, nasekanou plocholistou petrželkou a pečeme na olejem potřeném grilu dozlatova.
Očištěné porce candáta prokrojíme lehce na kůži. Rybu vložíme do mísy, nastrouháme na ni citronovou kůru, zakápneme olejem, zalijeme pivem a necháme půl hodiny odležet. Poté vložíme na gril a po upečení osolíme. Podáváme s grilovanou zeleninou a bílým pečivem.
www.ceskatelevize.cz