Pstruh Meunière

Pstruh Meunière

Ingredience (2−4 porce):

  • 4 filety ze pstruha
  • hladká mouka
  • sůl
  • přepuštěné máslo
  • 2 šalotky
  • 150 ml bílého vína
  • 1 citron
  • petrželka

 

Postup:

Filety obalíme v mouce smíchané se solí, mouku oklepneme a filátka pozvolna opékáme na přepuštěném másle z obou stran. Pečeme nejprve kůží dolů. Rybu vyjmeme na savý papír.
Do máslového výpeku po rybě ihned vložíme nadrobno nasekanou šalotku a krátce zpěníme, zalijeme vínem a zredukujeme.
Pstruha podáváme přelitého omáčkou, doplníme kouskem citronu, petrželky, jako přílohu doporučujeme vařené brambory s petrželkou.

 

Zdroj: www.ceskatelevize.cz