Ingredience:
- 4 filety candáta s kůží
- 50 g másla
- sůl
ZELENINA:
- 1/2 lilku
- 1/2 cukety
- lžíce rajského protlaku
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- petrželka
- tymián
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup:
Filety candáta naporcujeme, kůži nařízneme a osolíme.
Rajčata nařízneme, poté spaříme 20–30 vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme a oloupeme. Takto připravená rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostky.
Lilek a cuketu nakrájíme na kostičky velké asi 1,5×1,5 cm, cibuli na klínky, česnek na plátky.
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme lilek a cuketu, orestujeme, vmícháme rajský protlak, zarestujeme, vložíme česnek s cibulí, opět zarestujeme, vmícháme rajčata a bylinky, dochutíme pepřem a solí.
V grilovací pánvi rozpustíme máslo, vložíme na něj candáta kůží dolů, opečeme, otočíme a dopečeme.
www.ceskatelevize.cz