Grilovaný candát s ratatouille

Grilovaný candát s ratatouille

Ingredience:

  • 4 filety candáta s kůží
  • 50 g másla
  • sůl

ZELENINA:

  • 1/2 lilku
  • 1/2 cukety
  • lžíce rajského protlaku
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • petrželka
  • tymián
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej

 

Postup:

Filety candáta naporcujeme, kůži nařízneme a osolíme.
Rajčata  nařízneme, poté spaříme 20–30 vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme a oloupeme. Takto připravená rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostky.
Lilek a cuketu nakrájíme na kostičky velké asi 1,5×1,5 cm, cibuli na klínky, česnek na plátky.
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme lilek a cuketu, orestujeme, vmícháme rajský protlak, zarestujeme, vložíme česnek s cibulí, opět zarestujeme, vmícháme rajčata a bylinky, dochutíme pepřem a solí.
V grilovací pánvi rozpustíme máslo, vložíme na něj candáta kůží dolů, opečeme, otočíme a dopečeme.

 

www.ceskatelevize.cz