Ingredience:
- 4 filety ze pstruha
- mletý pepř
- sůl
- hladká mouka
- máslo
- olivový olej extra virgin
- maldonská sůl
- 2 šalotky
- 20 + 50 g másla
- rýnský ryzlink cca 5 cl
- 4 větvičky tymiánu
- drhnutý tymián
CELEROVÉ HRANOLKY:
- ½ celeru
- solamyl
- olej na smažení
Postup:
Filátka pstruha osolíme, opepříme, kůži obalíme v mouce a na másle opečeme kůží dolů, až se vytvoří kůrčička, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dopečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C 6−8 minut.
Šalotku nakrájíme nadrobno, opečeme na 20 g másla, zastříkneme vínem, vložíme lístky i větvičky tymiánu a chvilku povaříme, necháme zredukovat, odstavíme a vmícháme 50 g másla.Celer očistíme a nakrájíme na hranolky, které zlehka obalíme v solamylu a v hojném množství oleje osmažíme dozlatova, vyjmeme na savý papír a osolíme.Hotové filety na talíři ještě dosolíme solí, podáváme s máslovou šťávou a křehkými hranolky.
Zdroj: www.ceskatelevize.cz