Grilovaný candát s řapíkatým celerem a holandskou omáčkou

Grilovaný candát s řapíkatým celerem a holandskou omáčkou

 Ingredience (4 porce):

  • 800 g candáta
  • svazek pažitky
  • 400 g řapíkatého celeru
  • 4 žloutky
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • pár kapek citrónové šťávy
  • olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

 Z pažitky, trochy oleje, citrónové šťávy, soli a pepře připravíme marinádu, do které alespoň na hodinu naložíme steaky z candáta. Poté candáta grilujeme pouze z jedné strany, kůží dolů. Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na hranolky, dáme do trouby předehřáte na 200 C, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.V míse rozmícháme žloutky spolu s vývarem, bílým vínem a citrónovou šťávou, solí a pepřem. Mísu vložíme do vodní lázně a metlou mícháme do zhoustnutí. Touto omáčkou přelijeme řapíkatý celer a steak z candáta.

 

www.ceskatelevize.cz