Ingredience (4 porce):
- 800 g candáta
- svazek pažitky
- 400 g řapíkatého celeru
- 4 žloutky
- 100 ml kuřecího vývaru
- 100 ml bílého vína
- pár kapek citrónové šťávy
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup:
Z pažitky, trochy oleje, citrónové šťávy, soli a pepře připravíme marinádu, do které alespoň na hodinu naložíme steaky z candáta. Poté candáta grilujeme pouze z jedné strany, kůží dolů. Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na hranolky, dáme do trouby předehřáte na 200 C, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.V míse rozmícháme žloutky spolu s vývarem, bílým vínem a citrónovou šťávou, solí a pepřem. Mísu vložíme do vodní lázně a metlou mícháme do zhoustnutí. Touto omáčkou přelijeme řapíkatý celer a steak z candáta.
www.ceskatelevize.cz