Ingredience (4 porce):
- 4 pstruzi
- 4 lžíce kaparů
- 4 snítky petrželky
- 4 snítky bazalky
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- 4 sušená a v oleji nakládaná rajčata
- citrón
Postup:
Kapary najemno nasekáme, osolíme, opepříme a utřeme do jemné pasty, kterou smícháme s olejem.
Pstruhům nařízneme kůži třemi krátkými řezy z každé strany.
Kaparovou směsí potíráme rybu vevnitř i vně, do břišní dutiny vložíme bylinky.
Pstruha pečeme na grilu celkem 10−15 minut, záleží na velikosti. Během pečení obrátíme.
Při servírování poklademe každého pstruha na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty, zlehka posolíme, doplníme citrónem.
Podáváme s pečivem a grilovanou zeleninou.
Zdroj: www.ceskatelevize.cz