Pstruh s kapary

Pstruh s kapary

Ingredience (4 porce):

  • 4 pstruzi
  • 4 lžíce kaparů
  • 4 snítky petrželky
  • 4 snítky bazalky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 4 sušená a v oleji nakládaná rajčata
  • citrón

Postup:

Kapary najemno nasekáme, osolíme, opepříme a utřeme do jemné pasty, kterou smícháme s olejem.
Pstruhům nařízneme kůži třemi krátkými řezy z každé strany.
Kaparovou směsí potíráme rybu vevnitř i vně, do břišní dutiny vložíme bylinky.
Pstruha pečeme na grilu celkem 10−15 minut, záleží na velikosti. Během pečení obrátíme.
Při servírování poklademe každého pstruha na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty, zlehka posolíme, doplníme citrónem.

Podáváme s pečivem a grilovanou zeleninou.

 

Zdroj: www.ceskatelevize.cz