Ingredience (4 porce)
- 4 filety z větších pstruhů
- 50 g anglické slaniny
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 100 g špenátových listů
- hladká mouka
- kmín
- mletý pepř
- sůl
- 100 g másla
- 4 krajíce chleba
Postup:
Slaninu nakrájíme na tenké proužky a vypečeme, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a sekaný česnek, osmahneme, přidáme špenát a krátce podusíme.
Pstruha na straně kůže obalíme v mouce, druhou stranu ochutíme kmínem, pepřem a solí.
Půlky dvou filetů poklademe špenátovo – slaninovou směsí, druhými filety je přiklopíme a lehce přimáčkneme.
Sendviče opékáme na přepuštěném másle z obou stran, rozkrojíme na půl a podáváme na krajíci chleba, který ještě přelijeme výpekem.
Zdroj: www.ceskatelevize.cz