Sendvič ze pstruha se slaninou a špenátem

Sendvič ze pstruha se slaninou a špenátem

Ingredience (4 porce)

  • 4 filety z větších pstruhů
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g špenátových listů
  • hladká mouka
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 g másla
  • 4 krajíce chleba

Postup:

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a vypečeme, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a sekaný česnek, osmahneme, přidáme špenát a krátce podusíme.
Pstruha na straně kůže obalíme v mouce, druhou stranu ochutíme kmínem, pepřem a solí.
Půlky dvou filetů poklademe špenátovo – slaninovou směsí, druhými filety je přiklopíme a lehce přimáčkneme.
Sendviče opékáme na přepuštěném másle z obou stran, rozkrojíme na půl a podáváme na krajíci chleba, který ještě přelijeme výpekem.

 

Zdroj: www.ceskatelevize.cz