Ingredience (4 porce):
- 4× 300g naporcované ryby (například candáta nebo lína)
- 4 lžíce mouky
- 1 lžičku sladké papriky
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- strouhanou kůru a šťávu ze 2 malých pomerančů
- 2–3 lžičky harissy (pálivé paprikové pasty)
- 100g piniových jadérek nebo mandlí, opražených
- svazek čerstvého koriandru
- sůl
Postup:
Obalte ryby ve směsi mouky a sladké papriky. Osolte a pak oklepněte přebytečnou mouku. Dejte do misky lžíci olivového oleje, harissu, pomerančovou kůru i šťávu a prošlehejte. Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmažte na něm ryby (po každé straně zhruba pět minut). Když je ryba už skoro hotová, přilijte do pánve pomerančovou směs a povařte ji tak, aby zhoustla. Před podáváním posypejte opraženými piniovými jadérky a jemně posekaným koriandrem.
Zdroj: www.apetitonline.cz