Ryba na pomerančích a harisse

Ryba na pomerančích a harisse

Ingredience (4 porce):

  • 4× 300g naporcované ryby (například candáta nebo lína)
  • 4 lžíce mouky
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • strouhanou kůru a šťávu ze 2 malých pomerančů
  • 2–3 lžičky harissy (pálivé paprikové pasty)
  • 100g piniových jadérek nebo mandlí, opražených
  • svazek čerstvého koriandru
  • sůl 

Postup:

Obalte ryby ve směsi mouky a sladké papriky. Osolte a pak oklepněte přebytečnou mouku. Dejte do misky lžíci olivového oleje, harissu, pomerančovou kůru i šťávu a prošlehejte. Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmažte na něm ryby (po každé straně zhruba pět minut). Když je ryba už skoro hotová, přilijte do pánve pomerančovou směs a povařte ji tak, aby zhoustla. Před podáváním posypejte opraženými piniovými jadérky a jemně posekaným koriandrem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz