Ingredience:
- 500g filetů z bílé ryby
- 1 lžičku rybí omáčky
- 1 lžičku červené kari pasty (například zn. Tandoori,
- Curry Paste Mida‘s, 300?g za cca 60?Kč, široká prodejní síť)
- 1 lžíci jemně nasekané limetkové kůry
- 1 lžíci jemně nasekaného koriandru
- 1 vejce
- 1 lžičku cukru
- sůl na dochucení
- 50g zelených fazolek (lusků), jemně nakrájených
- 3 lžíce slunečnicového oleje na smažení
NA OMÁČKU:
- 50ml bílého vinného octa
- 100g přírodního krupicového cukru
- 2 lžíce vody
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 najemno nakrájenou malou salátovou okurku
- 1 najemno nakrájenou mrkev
- 1 cibulku
- 2 červené chilli papričky
Postup:
Nejprve si připravte omáčku - ve vodě a ve vinném octě rozpusťte cukr (když směs trochu zahřejete, půjde to líp). Přidejte rybí omáčku, okurku, mrkev, cibulku a chilli papričky a promíchejte. Omáčku rozdělte do mističek. Na placičky rozmixujte rybí filety spolu s ostatními ingrediencemi kromě oleje a fazolek; nakrájené fazolové lusky přidejte až nakonec. Vytvořte malé placičky, které smažte na oleji dozlatova. Přebytečný tuk můžete odsát ubrouskem.
Zdroj: www.apetitonline.cz