Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami

Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami

Ingredience:

  • 500g filetů z bílé ryby
  • 1 lžičku rybí omáčky
  • 1 lžičku červené kari pasty (například zn. Tandoori,
  • Curry Paste Mida‘s, 300?g za cca 60?Kč, široká prodejní síť)
  • 1 lžíci jemně nasekané limetkové kůry
  • 1 lžíci jemně nasekaného koriandru
  • 1 vejce
  • 1 lžičku cukru
  • sůl na dochucení   
  • 50g zelených fazolek (lusků), jemně nakrájených
  • 3 lžíce slunečnicového oleje na smažení

NA OMÁČKU:

  • 50ml bílého vinného octa
  • 100g přírodního krupicového cukru
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 1 najemno nakrájenou malou salátovou okurku
  • 1 najemno nakrájenou mrkev
  • 1 cibulku
  • 2 červené chilli papričky

Postup:

Nejprve si připravte omáčku - ve vodě a ve vinném octě rozpusťte cukr (když směs trochu zahřejete, půjde to líp). Přidejte rybí omáčku, okurku, mrkev, cibulku a chilli papričky a promíchejte. Omáčku rozdělte do mističek. Na placičky rozmixujte rybí filety spolu s ostatními ingrediencemi kromě oleje a fazolek; nakrájené fazolové lusky přidejte až nakonec. Vytvořte malé placičky, které smažte na oleji dozlatova. Přebytečný tuk můžete odsát ubrouskem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz