Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Ingredience (4 porce):

  • 600g rybích filetů (například z candáta/tresky)
  • 2 vejce
  • 70g strouhaného parmazánu
  • 1 limetku
  • 4 lžíce bílého vína
  • 6 lžic hladké mouky
  • sůl
  • tuk na smažení

Postup:

Filé nakrájejte na kostičky. Pokapejte ho šťávou z limetky, osolte a obalte v parmazánu. Děti mezitím připraví těstíčko: požádejte je, aby v misce rozmíchaly vejce, víno a mouku. Ve směsi – konzistencí by měla připomínat těsto na palačinky – pak namáčejte připravené kousky ryby.
V pánvi rozpalte tuk a rybu v něm ze všech stran osmažte; trvá to asi sedm minut. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší, případně ozdobené proužky limetkové kůry.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz