Ingredience (4 porce):
- 600g rybích filetů (například z candáta/tresky)
- 2 vejce
- 70g strouhaného parmazánu
- 1 limetku
- 4 lžíce bílého vína
- 6 lžic hladké mouky
- sůl
- tuk na smažení
Postup:
Filé nakrájejte na kostičky. Pokapejte ho šťávou z limetky, osolte a obalte v parmazánu. Děti mezitím připraví těstíčko: požádejte je, aby v misce rozmíchaly vejce, víno a mouku. Ve směsi – konzistencí by měla připomínat těsto na palačinky – pak namáčejte připravené kousky ryby.
V pánvi rozpalte tuk a rybu v něm ze všech stran osmažte; trvá to asi sedm minut. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší, případně ozdobené proužky limetkové kůry.
Zdroj: www.apetitonline.cz