Ingredience:
- 4 makrely
- 4–6 cibulí, nejlépe bílých
- 4 kousky čerstvého fenyklu
- 6 menších rajčat, rozpůlených
- 6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
- trochu olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Zapalte gril a zeleninu nakrájejte na klínky nebo plátky. Připravte obdélníky alobalu a pečicího papíru tak, aby se do nich daly makrely pohodlně zabalit. Doprostřed obalu položte zeleninu a na ni ryby. Lehce osolte a opepřete, posypte plátky česneku a pokapejte olivovým olejem. Obal uzavřete a balíčky položte na mřížku na žhoucí uhlíky. Grilujte zhruba dvacet minut a pak se podívejte, jestli je makrela už dostatečně propečená. Podávejte – nejlépe přímo v obalu, v němž se ryba pekla, abyste nepřišli ani o kapku lahodné voňavé šťávy.
Zdroj: www.apetitonline.cz