Makrela na grilu

Makrela na grilu

Ingredience:

  • 4 makrely
  • 4–6 cibulí, nejlépe bílých
  • 4 kousky čerstvého fenyklu
  • 6 menších rajčat, rozpůlených
  • 6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
  • trochu olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení


Postup:

Zapalte gril a zeleninu nakrájejte na klínky nebo plátky. Připravte obdélníky alobalu a pečicího papíru tak, aby se do nich daly makrely pohodlně zabalit. Doprostřed obalu položte zeleninu a na ni ryby. Lehce osolte a opepřete, posypte plátky česneku a pokapejte olivovým olejem. Obal uzavřete a balíčky položte na mřížku na žhoucí uhlíky. Grilujte zhruba dvacet minut a pak se podívejte, jestli je makrela už dostatečně propečená. Podávejte – nejlépe přímo v obalu, v němž se ryba pekla, abyste nepřišli ani o kapku lahodné voňavé šťávy.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz