Tilápie se salátem Ljuby Hermanové

Tilápie se salátem Ljuby Hermanové

Ingredience:

  • 10 ks nakrájených, oloupaných brambor
  • 20 ks cherry rajčat
  • 500g filetů z tilápie
  • 1 snítek rozmarýnu
  • sůl a pepř

NA SALÁT:

  • 1 větší celer
  • Hrst rozinek
  • 3 lžíce vlašských ořechů
  • Šťáva z jednoho až dvou citronů
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hroznového cukru
  • Směs bylinek

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a poklademe jimi dno vymazaného pekáče. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na vrstvu brambor poklademe rybí filety z tilápie, které posypeme z obou stran bylinkami. Celé obložíme cherry rajčátky a pečeme v rozehřáté troubě. Na salát Ljuby Hermanové oloupeme celer, který nastrouháme na středně silné nudličky. Celer ihned přelijeme citronovou šťávou, aby nezhnědl, zasypeme a promícháme ho s hroznovým cukrem. Polijeme olejem, promícháme. Na závěr přidáme rozinky a vlašské ořechy.