Ingredience:
- 10 ks nakrájených, oloupaných brambor
- 20 ks cherry rajčat
- 500g filetů z tilápie
- 1 snítek rozmarýnu
- sůl a pepř
NA SALÁT:
- 1 větší celer
- Hrst rozinek
- 3 lžíce vlašských ořechů
- Šťáva z jednoho až dvou citronů
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hroznového cukru
- Směs bylinek
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a poklademe jimi dno vymazaného pekáče. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na vrstvu brambor poklademe rybí filety z tilápie, které posypeme z obou stran bylinkami. Celé obložíme cherry rajčátky a pečeme v rozehřáté troubě. Na salát Ljuby Hermanové oloupeme celer, který nastrouháme na středně silné nudličky. Celer ihned přelijeme citronovou šťávou, aby nezhnědl, zasypeme a promícháme ho s hroznovým cukrem. Polijeme olejem, promícháme. Na závěr přidáme rozinky a vlašské ořechy.