Tuňák s koriandrem a rajčátky

Tuňák s koriandrem a rajčátky

Ingredience:

  • 600g tuňák filet (sashimi)
  • pepř bílý (drcený)
  • sůl
  • koriandr 1 lžíce (drcená semínka)
  • olej olivový (na smažení)
  • cibulka jarní 4 kusy
  • rajčátka cherry 400 gramů
  • koriandr (nasekaná nať na posypání)
  • pomerančová kůra 1 lžíce (nastrouhaná)
  • šťáva pomerančová (na pokapání)

Postup:

Zakápněte šťávou z pomeranče a nechte chvilku rozležet 4 porce čerstvého tuňáka (po cca 150 g). Pak porce osušte, osolte, posypte drceným bílým pepřem, lžící podrcených koriandrových semínek, lžící nastrouhané pomerančové kůry z chemicky neošetřeného nebo dobře vydrhnutého pomeranče a opečte je na pánvi potřené olejem z obou stran.
Mezitím na jiné pánvi zpěňte na trošce olivového oleje 4 mladé nakrájené cibulky, přidejte 400 g na půlky nakrájených cherry rajčátek, půl minuty je opékejte, osolte a opepřete.vRajčata rozdělte na talíře, přidejte porce ryb a posypte je čerstvou koriandrovou natí.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz