Ingredience (6 chlebů):
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 3 červené papriky (kapie), zbavené semínek, nakrájené na tenké nudličky
- špetka pálivé papriky
- hrubá mořská sůl a čerstvě namletý pepř
- 6 krajíců chleba
- 2 velká vejce
- 1 konzerva tuňáka v oleji, scezená
- 3 lžičky kaparů
Postup:
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na nepřilnavé pánvi na oleji opečte cibuli a česnek do světle zlaté barvy. Přidejte kapie a na mírném plameni asi dvacet minut míchejte, aby změkly a byly šťavnaté. Osolte a opepřete. Mezitím na plechu opečte dozlatova krajíce chleba, trvá to asi deset minut. Vejce dejte do kastrůlku, zalijte je vroucí vodou a deset minut na mírném plameni vařte. Potom je rychle přesuňte pod ledovou vodu; po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na plátky. Pálivou paprikou poprašte chleby a rozdělte na ně opečenou papriku, kousky tuňáka, plátky vajec a kapary. Podle chuti dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.
Zdroj: www.apetitonline.cz