Chléb nicoise s peperonatou

Chléb nicoise s peperonatou

Ingredience (6 chlebů):

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 3 červené papriky (kapie), zbavené semínek, nakrájené na tenké nudličky
  • špetka pálivé papriky
  • hrubá mořská sůl a čerstvě namletý pepř
  • 6 krajíců chleba
  • 2 velká vejce
  • 1 konzerva tuňáka v oleji, scezená
  • 3 lžičky kaparů

Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na nepřilnavé pánvi na oleji opečte cibuli a česnek do světle zlaté barvy. Přidejte kapie a na mírném plameni asi dvacet minut míchejte, aby změkly a byly šťavnaté. Osolte a opepřete. Mezitím na plechu opečte dozlatova krajíce chleba, trvá to asi deset minut. Vejce dejte do kastrůlku, zalijte je vroucí vodou a deset minut na mírném plameni vařte. Potom je rychle přesuňte pod ledovou vodu; po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na plátky. Pálivou paprikou poprašte chleby a rozdělte na ně opečenou papriku, kousky tuňáka, plátky vajec a kapary. Podle chuti dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz