Ingredience (4 porce):
- 700g sumečka afrického
- 180g hladké mouky + mouka na obalení rybího masa
- 1,5 dl piva
- 1 dl vody
- 1 žloutek
- 2 bílky
- Olej na fritování
- Sůl,pepř,muškátový oříšek
- Citron
NA MAJONÉZU:
- Vajíčko
- Česnek
- CIbule
- Petrželka
- Kapari
- Kyselá okurka
- Jemná horčice
- Kysaná smetana
Postup:
Suroviny na majonézu postupně smícháme v uvedeném pořadí. Množství smetany přidáme podle vlastní potřeby hustoty majonézy. Dobře vychladíme. Všechny suroviny na obalovací těstíčko vyjma bílků smícháme a vyšleháme do hladkého těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který do těsta vmícháme těsně před fritováním. Sumečka afrického osušíme, nakrájíme na nudličky a lehce obalíme v hladké mouce. Následně rozehřejeme fritovací nádobu, kousky ryb namáčíme v těstíčku a prudce smažíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku a servírujeme s jakoukoliv zeleninovou přílohou nebo salátem a pečivem