Sumeček v těstíčku s bylinkovou majonézou

Sumeček v těstíčku s bylinkovou majonézou

Ingredience (4 porce):

  • 700g sumečka afrického
  • 180g hladké mouky + mouka na obalení rybího masa
  • 1,5 dl piva
  • 1 dl vody
  • 1 žloutek
  • 2 bílky
  • Olej na fritování
  • Sůl,pepř,muškátový oříšek
  • Citron

NA MAJONÉZU:

  • Vajíčko
  • Česnek
  • CIbule
  • Petrželka
  • Kapari
  • Kyselá okurka
  • Jemná horčice
  • Kysaná smetana

Postup:

Suroviny na majonézu postupně smícháme v uvedeném pořadí. Množství smetany přidáme podle vlastní potřeby hustoty majonézy. Dobře vychladíme. Všechny suroviny na obalovací těstíčko vyjma bílků smícháme a vyšleháme do hladkého těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který do těsta vmícháme těsně před fritováním. Sumečka afrického osušíme, nakrájíme na nudličky a lehce obalíme v hladké mouce. Následně rozehřejeme fritovací nádobu, kousky ryb namáčíme v těstíčku a prudce smažíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku a servírujeme s jakoukoliv zeleninovou přílohou nebo salátem a pečivem