Filet s citrónovo-­petrželovou strouhankou

Filet s citrónovo-­petrželovou strouhankou

Ingredience:

  • 2 filety (tilápie, treska obecná, pstruh, pražma)
  • 25 g strouhanky
  • 1 lžíce másla
  • petrželka
  • štáva a kůra z půlky citrónu
  • 15 g piniových semínek, nebo nasekaných mandlí -­ opražených a 1 hrubě nasekaná
  • olivový olej
  • sůl a pepř

BRAMBOROVO-MRKOVÁ KAŠE:

  • brambory 1/3
  • mrkev 2/3
  • citrón
  • máslo
  • sůl a pepř

Postup:

Rozpalte troubu na 200 °C. Filety položte na pečící papír (popř. kůží dolů), osolte a opepřete. Smíchejte strouhanku, máslo, petrželku, citrónovou kůru i šťávu a nasekaná semínka nebo mandle. Směsí pokryjte rybu, zakapejte olejem a dejte na 10 minut do rozpálené trouby. Na posledních 5 minut zapněte vrchní gril. Posypte zbylými semínky (mandlemi) a podávejte s bramborovo -­ mrkvovou kaší a skrojky citrónu.

Brambory a mrkev dáme vařit do osolené vody. Po uvaření propasírujeme, přidáme máslo, sůl, pepř a zastříkneme citrónem. Vše vymýchýme do hladka.