Ingredience:
- 2 filety (tilápie, treska obecná, pstruh, pražma)
- 25 g strouhanky
- 1 lžíce másla
- petrželka
- štáva a kůra z půlky citrónu
- 15 g piniových semínek, nebo nasekaných mandlí - opražených a 1 hrubě nasekaná
- olivový olej
- sůl a pepř
BRAMBOROVO-MRKOVÁ KAŠE:
- brambory 1/3
- mrkev 2/3
- citrón
- máslo
- sůl a pepř
Postup:
Rozpalte troubu na 200 °C. Filety položte na pečící papír (popř. kůží dolů), osolte a opepřete. Smíchejte strouhanku, máslo, petrželku, citrónovou kůru i šťávu a nasekaná semínka nebo mandle. Směsí pokryjte rybu, zakapejte olejem a dejte na 10 minut do rozpálené trouby. Na posledních 5 minut zapněte vrchní gril. Posypte zbylými semínky (mandlemi) a podávejte s bramborovo - mrkvovou kaší a skrojky citrónu.
Brambory a mrkev dáme vařit do osolené vody. Po uvaření propasírujeme, přidáme máslo, sůl, pepř a zastříkneme citrónem. Vše vymýchýme do hladka.