Ingredience:
- 200g kuskusu
- 2x 400g konzervu cizrny
- 2x 200g konzervu tuňáka v olivovém oleji
- 300g rozpůlených malých, nejlépe třešňových rajčátek
- 1 pevné skleníkové okurky, nakrájené na nudličky
- šťávu z 1 citronu
- 4 lžíce čerstvé máty, nasekané
- sůl, pepř
Postup:
Do velké mísy nejdříve vložte kuskus a podle návodu přelijte vroucí vodou, přikryjte a ponechte stát, aby změkl. Slijte cizrnu a tuňáka (olej nechte stranou) a přimíchejte je do mísy. Přidejte třešňová rajčátka a okurku. Smíchejte olivový olej z tuňáka s citronovou šťávou a mátou, osolte, opepřete a přilijte do mísy. Všechno důkladně promíchejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz