Tuňákový salát s cizrnou a mátou

Tuňákový salát s cizrnou a mátou

Ingredience:

  • 200g kuskusu
  • 2x 400g konzervu cizrny
  • 2x 200g konzervu tuňáka v olivovém oleji
  • 300g rozpůlených malých, nejlépe třešňových rajčátek
  • 1 pevné skleníkové okurky, nakrájené na nudličky
  • šťávu z 1 citronu
  • 4 lžíce čerstvé máty, nasekané
  • sůl, pepř

Postup:

Do velké mísy nejdříve vložte kuskus a podle návodu přelijte vroucí vodou, přikryjte a ponechte stát, aby změkl. Slijte cizrnu a tuňáka (olej nechte stranou) a přimíchejte je do mísy. Přidejte třešňová rajčátka a okurku. Smíchejte olivový olej z tuňáka s citronovou šťávou a mátou, osolte, opepřete a přilijte do mísy. Všechno důkladně promíchejte.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz