Těstoviny s tuňákovou omáčkou

Těstoviny s tuňákovou omáčkou

Ingredience:

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce nasekané petrželky, nejlépe hladkolisté
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 čerstvou chilli papričku
  • asi centimetrový kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
  • 450ml passaty (rajčatové pyré prodávané v kartonech podobně jako džusy, např. Valfrutta, 500g za cca 27Kč, široká prodejní síť)
  • 400g tuňáka v olivovém oleji, scezeného a rozebraného na kousky
  • 400g těstovin, nejlépe linguine či tagliatelle
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

V hrnci rozehřejte olej. Vsypte dvě lžíce petrželky, česnek, chilli papričku (zbavenou semínek a nasekanou najemno) a zázvor. Promíchejte a krátce osmahněte. Vlijte rajčatové pyré a ještě několik minut povařte. Přidejte kousky tuňáka, osolte a opepřete. Zmírněte plamen a omáčku nechte asi deset minut mírně probublávat.2.Do osolené vroucí vody vložte těstovinypovařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá kolem osmi minut; u čerstvých těstovin méně). Sceďte a vraťte do hrnce. Přelijte těstoviny omáčkou a promíchejte. Rozdělte do misek a posypte zbylou petrželkou.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz