Ingredience (4-6 porcí):
- 1 kelímek sýra Cottage
- 200 g lučiny
- 2 lžíce cibulky, najemno nasekané
- 2 konzervy tuňáka v oleji
- sůl a pepř
- 1 lžíce kůry z biocitronu
- 2 lžičky kari
- 250 g listového těsta + mouka na vál
- vajíčko na potření
Postup:
Ve střední míse smíchejte sýry, cibulku, tuňáka, sůl a pepř, citronovou kůru a kari. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněném válu nebo lince a vykrájejte z něj čtverečky. Do středu každého dejte lžíci až dvě tuňákové náplně a překlopte do trojúhelníčku. Konce pečlivě a pevně zmáčkněte k sobě, potřete našlehaným vajíčkem a dejte péct na zhruba 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
Zdroj: www.apetitonline.cz