Tuňákové trojhránky

Tuňákové trojhránky

Ingredience (4-6 porcí):

  • 1 kelímek sýra Cottage
  • 200 g lučiny
  • 2 lžíce cibulky, najemno nasekané
  • 2 konzervy tuňáka v oleji
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce kůry z biocitronu
  • 2 lžičky kari
  • 250 g listového těsta + mouka na vál
  • vajíčko na potření


Postup:

Ve střední míse smíchejte sýry, cibulku, tuňáka, sůl a pepř, citronovou kůru a kari. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněném válu nebo lince a vykrájejte z něj čtverečky. Do středu každého dejte lžíci až dvě tuňákové náplně a překlopte do trojúhelníčku. Konce pečlivě a pevně zmáčkněte k sobě, potřete našlehaným vajíčkem a dejte péct na zhruba 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz