Závitky z cukety s tuňákovou náplní

Závitky z cukety s tuňákovou náplní

Ingredience (4-6 porcí):

  • 2 středně velké cukety
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 nadrobno nakrájenou jarní cibulku
  • 2 sardelové řezy v oleji
  • sůl, dle chuti
  • máslo a strouhanka na formu

NÁPLŇ:

  • 160 g tuňáka v oleji
  • 1 vejce
  • 1 lžička kaparů
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl a pepř

 

Postup:

Jednu středně velkou cuketu nakrájejte na co nejtenčí podélné plátky, můžete použít škrabku na brambory nebo mandolínu. Druhou nakrájejte na nudličky julienne, osolte a nechte půl hodiny vypotit. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte 2 lžíce panenského olivového oleje, přidejte 1 nadrobno nakrájenou jarní cibulku, 2 sardelové řezy v oleji a vypocenou cuketu. Duste 15 minut, dokud se sardelky nerozpustí a neprolnou s ostatními přísadami. Opepřete, solit nemusíte, sardelky jsou velmi slané. Nechte vychladnout. V míse (můžete použít i mixér) smíchejte 160 g tuňáka v oleji s 1 vejcem, 1 lžičkou kaparů, 3 lžícemi strouhaného parmazánu a 2 lžícemi strouhanky, osolte a opepřete. Spojte vychladlou cuketovou směsí. Na každý plátek cukety naneste lžičkou směs, srolujte a postavte do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Troubu předehřejte na 190 °C. Závitky opřete o sebe, aby se nerozbalily. Každý závitek můžete také propíchnout párátkem anebo z nich vytvořte špízy – několik závitků propíchněte jehlou či špejlí. Vydatně zakapejte olivovým olejem a pečte asi 30 minut.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz