Ingredience:
- 800g–1kg pevné mořské ryby (vynikající je tuňák)
- 2 středně velké cibule
- 1 větší bulvu zeleninového fenyklu
- 5 lžic olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
- 2 malé citrony nebo limetky k podávání
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Fenykl zbavte poškozených částí, omyjte a nakrájejte ho také na klínky. Zeleninu rozložte na pekáček nebo do zapékací mísy, osolte a opepřete. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Očištěné rybí filety zbavte kůže, položte na zeleninu, osolte a opepřete a vše zakapejte olivovým olejem. Pečte zhruba 15–20 minut, záleží na druhu ryby a také na tom, jak propečené maso máte rádi. U prvotřídního tuňáka stačí jen asi deset minut – maso pak zůstane uvnitř typicky růžové a bude krásně vláčné.
Zdroj: www.apetitonline.cz