Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Ingredience (4 porce):

  • 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky
  • 1 lžíce másla + 1 další na rybu
  • 1 salát Little Gem, pokrájený
  • 250 g mraženého hrášku
  • 2 hrsti čerstvé máty nebo petrželky
  • 100 ml bílého vína
  • sůl a pepř
  • 6 lžic smetany ke šlehání
  • 600 g filetu bělomasé ryby (my jsme použili nilského okouna), rozděleného na porce
  • 1 bageta

NA ZÁLIVKU VINAIGRETTE:

  • 3 lžíce bílého vinného (či jablečného) octa
  • 100 ml jemného olivového oleje


Postup:

Jarní cibulku zvolna opékejte na másle, až změkne. Přidejte salátové listy, hrášek, polovinu bylinek , bílé víno a osolte i opepřete. Přiklopte a pomalu vařte 10 minut. Vmíchejte smetanu a rozmixujte. Uchovejte horké. Na zálivku pokrájejte najemno zbylé bylinky, přidejte ocet, olej, sůl a pepř a prošlehejte. Rybu osolte, opepřete a opečte na másle (můžete ji však i uvařit na páře). Hráškové pyré podávejte s rybou – obojí pokapejte bylinkovou vinaigrette. Doplňte opečenou bagetkou.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz