Těstoviny s omáčkou s tuňákem a rajčaty

Těstoviny s omáčkou s tuňákem a rajčaty

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 jemně nakrájenou cibuli
  • 2 stroužky česneku, jemně posekané
  • 400g konzervovaných krájených  rajčat
  • 1/2 lžičky práškového chilli nebo  drcených chilli papriček
  • 1 lžičku cukru
  • 500g těstovinových mašliček
  • 100g tuňáka bez nálevu
  • hrst bazalkových listů (pokud máte)
  • sůl a pepř

Postup:

Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej. Vhoďte na něj cibuli a několik minut ji smažte. Pak ­přimíchejte česnek, rajčata, chilli a cukr. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Všechno důkladně promíchejte a poté nechte pět minut mírně vařit. Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je podle pokynů na obalu. Tuňáka rozdělte na kousky, přidejte do omáčky a prohřejte. Těstoviny sceďte, přidejte k omáčce a přimíchejte lístky bazal­ky, pokud máte. Dobře opepřete a podávejte.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz