Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 jemně nakrájenou cibuli
- 2 stroužky česneku, jemně posekané
- 400g konzervovaných krájených rajčat
- 1/2 lžičky práškového chilli nebo drcených chilli papriček
- 1 lžičku cukru
- 500g těstovinových mašliček
- 100g tuňáka bez nálevu
- hrst bazalkových listů (pokud máte)
- sůl a pepř
Postup:
Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej. Vhoďte na něj cibuli a několik minut ji smažte. Pak přimíchejte česnek, rajčata, chilli a cukr. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Všechno důkladně promíchejte a poté nechte pět minut mírně vařit. Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je podle pokynů na obalu. Tuňáka rozdělte na kousky, přidejte do omáčky a prohřejte. Těstoviny sceďte, přidejte k omáčce a přimíchejte lístky bazalky, pokud máte. Dobře opepřete a podávejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz