Pošírovaný závitek z candáta v řeřichové omáčce s vařeným bramborem

Pošírovaný závitek z candáta v řeřichové omáčce s vařeným bramborem

Ingredience (4 porce)

  • 4 filety z candáta (po cca 300 g)
  • 100 g listového špenátu
  • sůl
  • rybí vývar

ŘEŘICHOVÁ OMÁČKA:

  • 330 ml bílého vína
  • 330 ml 33 % smetany
  • 100 ml silného rybího vývaru
  • 80 g másla
  • 3 vaničky řeřichy

Postup:

Špenát spaříme v osolené vodě a zchladíme. Filety z candáta zbavíme šupin, osolíme a poklademe listy špenátu. Vaříme nad rybím vývarem na „medium“.

Víno a smetanu svaříme na 1/5 objemu. Poté smícháme s redukovaným rybím fondem. Zahustíme máslem, přidáme řeřichu a vymixujeme do hladké omáčky.

Podáváme s vařeným bramborem.

 

Zdroj: www.ceskatelevize.cz