Ingredience (4 porce)
- 4 filety z candáta (po cca 300 g)
- 100 g listového špenátu
- sůl
- rybí vývar
ŘEŘICHOVÁ OMÁČKA:
- 330 ml bílého vína
- 330 ml 33 % smetany
- 100 ml silného rybího vývaru
- 80 g másla
- 3 vaničky řeřichy
Postup:
Špenát spaříme v osolené vodě a zchladíme. Filety z candáta zbavíme šupin, osolíme a poklademe listy špenátu. Vaříme nad rybím vývarem na „medium“.
Víno a smetanu svaříme na 1/5 objemu. Poté smícháme s redukovaným rybím fondem. Zahustíme máslem, přidáme řeřichu a vymixujeme do hladké omáčky.
Podáváme s vařeným bramborem.
Zdroj: www.ceskatelevize.cz