Pečený candát v měšci s bramborami

Pečený candát v měšci s bramborami

Ingredience (4 porce):

  • candát 4 kusy (filety s kůží cca 150g)
  • brambory 600 gramů
  • cibule 2 kusy
  • česnek 4 stroužky
  • rajčata 2 kusy
  • pórek 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • celer 0,5 kusů
  • rajčátka cherry 12 kusů
  • tymián 8 snítet
  • rozmarýn
  • bazalka
  • petržel hladkolistá
  • oregano
  • olej olivový 1 lžíce
  • máslo
  • pepř mletý
  • sůl


Postup:

Filety očistíme a lehce nasolíme. Brambory, rajčata, celer, mrkev, pórek, česnek a cibuli nakrájíme na plátky cca 1cm silné. Rozmarýn, bazalku a petržel nasekáme na jemno. Zeleninu lehce nasolíme, zakapeme olivovým olejem a promísíme. Pečící papír rozřežeme na 4 čtverce cca 35cm velké, na střed každého papíru klademe nakrájenou zeleninu. Na ni položíme filátka candáta, posypeme bylinkami a přidáme plátek másla. Poté rohy každého čtverce přiložíme k sobě, vytvarujeme měšec a nití zauzlujeme. Takto připravené maso pečeme v troubě pod grilem cca 30 - 40 minut. Cherry rajčátka napichujeme na větvičky tyminánu. Poté je zakapeme olivovým olejem, opepříme, dochutíme solí a ogrilujeme. Po změknutí je podáváme s bylinkami a filety, které zbavíme papíru.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz