Ingredience (4 porce):
- candát 4 kusy (filety s kůží cca 150g)
- brambory 600 gramů
- cibule 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- rajčata 2 kusy
- pórek 1 kus
- mrkev 1 kus
- celer 0,5 kusů
- rajčátka cherry 12 kusů
- tymián 8 snítet
- rozmarýn
- bazalka
- petržel hladkolistá
- oregano
- olej olivový 1 lžíce
- máslo
- pepř mletý
- sůl
Postup:
Filety očistíme a lehce nasolíme. Brambory, rajčata, celer, mrkev, pórek, česnek a cibuli nakrájíme na plátky cca 1cm silné. Rozmarýn, bazalku a petržel nasekáme na jemno. Zeleninu lehce nasolíme, zakapeme olivovým olejem a promísíme. Pečící papír rozřežeme na 4 čtverce cca 35cm velké, na střed každého papíru klademe nakrájenou zeleninu. Na ni položíme filátka candáta, posypeme bylinkami a přidáme plátek másla. Poté rohy každého čtverce přiložíme k sobě, vytvarujeme měšec a nití zauzlujeme. Takto připravené maso pečeme v troubě pod grilem cca 30 - 40 minut. Cherry rajčátka napichujeme na větvičky tyminánu. Poté je zakapeme olivovým olejem, opepříme, dochutíme solí a ogrilujeme. Po změknutí je podáváme s bylinkami a filety, které zbavíme papíru.
Zdroj: www.chutastyl.cz