Ingredience:
- 300g oloupaných brambor
- 200g zeleného hrášku nebo fazolek
- 500g plátků pevné bělomasé ryby
- sůl a pepř na dochucení
- mouku na poprášení
- olej na smažení
- 200ml zakysané smetany
- lžíci chilli omáčky nebo půl lžičky mletého chilli
Postup:
Celé brambory povařte doměkka (15 až 20 minut), hrášek nebo fazolky asi 10 minut. Obojí sceďte, brambory rozmačkejte, fazolky pokrájejte na drobno. V osolené vodě mezitím povařte rybu doměkka; trvá to asi 10 minut. Nechte trochu vychladnout, pak odstraňte případnou kůži i kůstky a rozmělněte maso vidličkou. Spojte s rozmačkanými bramborami a fazolkami, osolte a opepřete. Utvořte asi osm vyšších koláčků. Poprašte moukou a osmažte dozlatova. Smetanu rozšlehejte s chilli omáčkou či kořením. Podávejte buď zvlášť, nebo dejte lžíci ostré smetany na každý rybí koláček.
Zdroj: www.apetitonline.cz