Koláčky s ostrou smetanou

Koláčky s ostrou smetanou

Ingredience:

  • 300g oloupaných brambor
  • 200g zeleného hrášku nebo fazolek
  • 500g plátků pevné bělomasé ryby
  • sůl a pepř na dochucení
  • mouku na poprášení
  • olej na smažení
  • 200ml zakysané smetany
  • lžíci chilli omáčky nebo půl lžičky mletého chilli


Postup:

Celé brambory povařte doměkka (15 až 20 minut), hrášek nebo fazolky asi 10 minut. Obojí sceďte, brambory rozmačkejte, fazolky pokrájejte na drobno. V osolené vodě mezitím povařte rybu doměkka; trvá to asi 10 minut. Nechte trochu vychladnout, pak odstraňte případnou kůži i kůstky a rozmělněte maso vidličkou. Spojte s rozmačkanými bramborami a fazolkami, osolte  a opepřete. Utvořte asi osm vyšších koláčků. Poprašte moukou a osmažte dozlatova. Smetanu rozšlehejte s chilli omáčkou či kořením. Podávejte buď zvlášť, nebo dejte lžíci ostré smetany na každý rybí koláček.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz