Pečení pstruzi s piniovými oříšky

Pečení pstruzi s piniovými oříšky

Ingredience (4 porce):

  • brambory 1 kilogram
  • pstruh 4 kusy (každý asi 300 g)
  • ořechy piniové 200 gramů
  • olej 80 gramů
  • máslo 40 gramů
  • mouka pšeničná hladká (na obalení)
  • citron 2 kusy
  • sůl
  • pažitka (nebo mladý pórek, na ozdobení)


Postup:

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a každého obalíme nebo jen zlehka poprášíme hladkou moukou. Ve větší pánvi rozpálíme olej a pstruhy na něm zprudka opečeme z obou stran, až získají křupavou kůrčičku. Vyjmeme je a uchováváme v teple. Do zbylého výpeku v pánvi přidáme piniové oříšky a máslo a za stálého míchání oříšky krátce osmahneme. Uvařené měkké brambory slijeme. Pstruhy upravíme na talíře a přelijeme je rozpáleným máslem s oříšky. Přidáme uvařené brambory, vše ozdobíme pažitkou nebo jemně nakrájeným mladým pórkem a ihned podáváme, doplněné měsíčky citronu na pokapání.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz