Ingredience (6–8 porcí):
- 2 filety z candáta
- 300 g kedlubny
- 300 g růžičkové kapusty
- 300 g dýně
- 200 g másla
- 2 snítky tymiánu
- muškátový oříšek
- sůl
VINNÁ REDUKCE:
- 6 šalotek
- olivový olej
- 200 ml kvalitního červeného vína
- 100 ml silného rybího vývaru
- divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
- sůl
Postup:
Filety candáta nakrájíme na jednotlivé porce a na straně kůže nařízneme.
Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky, spaříme, scedíme, ihned zchladíme, aby si uchovala sytou barvu, a necháme ji okapat.
Máslo přepustíme, až začne oříškově vonět, vložíme na něj zeleninu a opečeme, přidáme snítky tymiánu. Jakmile je zelenina na másle dobře opečená, shrneme ji na stranu pánve a na volné místo vložíme kousky candáta kůží dolů. Jakmile je opečený, otočíme, osolíme rybu i zeleninu. Zeleninu ještě dochutíme muškátovým oříškem.
Šalotky nakrájíme na klínky a orestujeme na oleji, zalijeme vínem, vývarem, a spolu s kořením a solí redukujeme do medové konzistence.
www.ceskatelevize.cz