Candát s vinnou redukcí a zeleninou

Candát s vinnou redukcí a zeleninou

Ingredience (6–8 porcí):

  • 2 filety z candáta
  • 300 g kedlubny
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 300 g dýně
  • 200 g másla
  • 2 snítky tymiánu
  • muškátový oříšek
  • sůl

VINNÁ REDUKCE:

  • 6 šalotek
  • olivový olej
  • 200 ml kvalitního červeného vína
  • 100 ml silného rybího vývaru
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • sůl

 

Postup:

Filety candáta nakrájíme na jednotlivé porce a na straně kůže nařízneme.
Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky, spaříme, scedíme, ihned zchladíme, aby si uchovala sytou barvu, a necháme ji okapat.
Máslo přepustíme, až začne oříškově vonět, vložíme na něj zeleninu a opečeme, přidáme snítky tymiánu. Jakmile je zelenina na másle dobře opečená, shrneme ji na stranu pánve a na volné místo vložíme kousky candáta kůží dolů. Jakmile je opečený, otočíme, osolíme rybu i zeleninu. Zeleninu ještě dochutíme muškátovým oříškem.
Šalotky nakrájíme na klínky a orestujeme na oleji, zalijeme vínem, vývarem, a spolu s kořením a solí redukujeme do medové konzistence. 

 

www.ceskatelevize.cz